Google Sites - Online websites maken

Het ontwerpen van websites hoeft niet moeilijk te zijn. Bovendien is het lang niet nodig om dure en systeembelastende software te gebruiken.
Met de onlinedienst Google Sites ontwikkelt en publiceert u namelijk gemakkelijk websites. Op deze website vindt u uitleg over hoe dit werkt. De dienst is nuttig als u bijvoorbeeld bepaalde gegevens op één plek wilt bewaren of informatie wilt delen met andere personen.
Startpagina
Uiteraard moet er nog een heleboel aan gebeuren. Klik rechtsboven op Pagina bewerken.
Er verschijnt een editor, waarmee u de inhoud van de hele pagina verzorgt.
Zo typt u teksten op de plaats waar u ze wenst door er simpelweg op te klikken. U kunt hierbij gebruikmaken van
verschillende lettertypes.

Ook voegt u eenvoudig links toe. Selecteer een woord dat u naar een andere webpagina wilt laten verwijzen en klik bovenaan op Link. In het scherm dat verschijnt, kiest u een webpagina binnen de eigen website of u vult een extern adres in. Onderin geeft u aan of de link na een klik in hetzelfde venster moet worden geopend of niet.

Als uw website over een menu (links of rechts) beschikt, past u die helemaal aan. Kies voor Zijbalk bewerken en een zijbalkitem toevoegen. U hebt hier keuze uit diverse mini-applicaties. U plaatst in dit gedeelte bijvoorbeeld een navigatiemenu of een specifieke tekst.

ook kunt u een logo toevoegen. Klik op Logo wijzigen en selecteer Aangepast logo. Selecteer vervolgesn uw logo. Klik achtereenvolgens op OK,
Afbeeldingen en video’s
Ga in het bewerkingsvenster linksboven naar Invoegen. Er verschijnt een uitrolmenu met diverse mogelijkheden. Klik op Afbeelding en blader op uw pc naar het plaatje dat u wilt uploaden.
U kunt echter ook een url van een afbeelding elders op het web opgeven.

Video
Via YouTube of Google Video kunnen filmpjes op de site geintegreerd worden. Een leuke optie is om Google Maps te gebruiken. U toont op die manier gemakkelijk de exacte locatie van een adres.
Pagina's toevoegen
Als de startpagina af is, wordt het tijd om extra pagina's aan het ontwerp toe te voegen. Klik linksboven op de knop Pagina maken. U hebt keuze uit vier sjablonen.

  1. Het gemakkelijkste is om voor een normale webpagina te kiezen.
  2. dd
  3. dd
  4. dd
Geef het vervolgens een naam en klik op Pagina maken. U komt terecht in het bewerkingsvenster, waar automatisch het sjabloon en thema van de hoofdpagina zijn toegepast. U beschikt over dezelfde bewerkingsmogelijkheden als die in de voorgaande stappen zijn beschreven. Overigens verschijnt een link van de pagina automatisch in het navigatiemenu.
Comments