PTT TPG TNT Post

Op 1 maand na heeft Walter 8 jaar voor PTT / TPG / TNT Post gewerkt. Begonnen als productmanager voor EasyStamp en verder ontwikkeld op het gebied van internet met als verantwoordelijkheid vnl de zakelijke internetsite.

1999 PTT/TPG Post Bu Brieven Commercie => Productmanager

2002 TPG Post ZM => Productmanager / Internet Coördinator:

2004 TPG Post Segment MKB => Marktmanager / Portal Manager ZM

2006 TNT Post Segment MKB => Internet Marketeer / Portalmanager

2007 TNT Post Commercie / E-business => Manager Internet winkels

EasyStamp maakt van uw PC een frankeerapparaat. U print eenvoudig zelf uw postzegels voor al uw post, van brieven en pakketten tot aangetekende zendingen. Met EasyStamp heeft u altijd de juiste zegels en tarieven bij de hand en hoeft u niet meer naar het postkantoor.

Easystamp is in 1999 begonnen als een idee. Na verschillende pilots (met Amerikaanse partners E-Stamp, Stamps.com en de eigen ontwikkeling Hyperstamp) is 2000 besloten om de eigen Hyperstamp variant verder te ontwikkelen. Eind 2000 is de eigen versie, die inmiddels hernoemd was naar EasyStamp in de markt gezet. Dit is gedaan via de eigen verkoopkanalen van TPG Post (postkantoren en internet). In 2001 is een samenwerking aangegaan met Esselte (eigenaar van het merk Dymo) om EasyStamp ook via de normale kantoorvakhandels en computerzaken te verkopen.

Bedrijfspostzegel

De bedrijfspostzegel is de zakelijke variant van wat TNT Post de Persoonlijk Postzegel noemt. In feite kan men een "eigen" postzegel maken.

Naast de echte postzegel kan je als het ware een eigen foto laten plaatsen. In 2004 is er van de bedrijspostzegel een tweede (verschillend in kleur) variant gekomen (met een oranje kleur).

Deze is in samenwerking met het NOC*NSF geintroduceerd. Het eerste exemplaar is aan mevrouw Erica Terpstra uitgereikt.

Zakelijke internetsite

De internetsite heeft zich ontwikkeld van een site waarbij webmaster echt code moesten typen tot een up to date site, waarbij gebruik gemaakt wordt van een CMS. Daarnaast zijn er steeds meer functionaliteiten toegevoegd zoals een vraagmodule, integratie van Google-mini, tarievenwijzer e.d. Meer info over de ontwikkeling van de site vindt u elders op deze site.

In 2001 een nieuw concept voor de zakelijke website van TPG Post (Business.nl) waarbij de belangrijkste applicaties van dat moment centraal stonden: Mailorder (postzegels kopen), Track en Trace, Mailcenter. Daarnaast stond het aanvragen van diensten centraal als halen en brengen, antwoordnummer, postbusnummer.

Intermarketeer / Portalmanager

Vanaf 1999 werkte Walter Slimmens al op het raakvlak van Internet en marketing. EasyStamp was bij uitstek een product om via internet te verkopen. Daarnaast zorgde de verantwoordelijkheid voor de zakelijke internetsites van TPG Post en TNT Post ervoor dat nieuwe ontwikkelingen altijd nauwkeuring in de gaten werden gehouden.Zaken als zoekmachine-marketing, zoekmachine optimalisatie, template ontwikkeling, content-beheer, (e-) marketing (e-mailings, viral, landingpages, mailings, instore communicatie, partnering behoorde tot de verantwoordelijkheden.

Mailorder en Collect Club / Online Winkel

In 2006 was Walter verantwoordelijk voor de zakelijk internet winkel (MailOrder). In 2007 kwam bij de consumenten internet winkel Collect Club/Online Winkel. De winkels TNT Post voor het bestellen van fysieke postproducten (vnl alle postzegels en pakketzegels). Voornaamste inspanningen gericht op het verder doorontwikkelen en verhogen van het percentage bestellingen / conversie. Voor Mailder ging het aandeel bestelling fax/internet van 60/40 in een jaar tijd veranderde in 30/70. Voor Collectclub stond in het begin 2007 vooral de introductie van een interactieve digitale brochure centraal in het kader van het verhogen van het gebruikersgemak voor de consumenten.

Productmanager

Walter Slimmens is zijn carriere begonnen bij PTT Post als productmanager voor het product EasyStamp. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk geweest voor PostForm, BedrijfsPostzegel, Ontwikkelen nieuwe zakelijke zegel.